Laddar...

Sharing Dinner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing Dinner är det nya sociala sättet att äta på restaurang. Idéen föddes ur en väldigt enkel grundtanke.
Varför skulle man inte kunna äta på restaurang precis på samma sätt som man gör hemma?

En middag i en lugn och avslappnad hemmamiljö där man samlas kring det uppdukade middagsbordet fullt med grytor, skålar, fat och stekpannor. Bordet är mötesplatsen för familjen, vänner eller släkten för att avnjuta en härlig middag tillsammans.
Denna känsla kombinerat med fantastiska råvaror och smakupplevelser är det vi vill uppnå när du väljer att äta Sharing hemma hos oss på Stars

 Sharing Dinner är till för att delas. Ni väljer själva hur ni vill skapa er perfekta middag. Varje paket är lagom till två personer, kombinera fritt och lägg till fler paket om ni är fler personer.

SHARINGMENY

PAKET 1: Grillad ryggbiff 240g
Inklusive:
2 valfria sidorätter
2 valfria såser
2 valfria tillbehör
Pris: 389 kr

PAKET 2: Hel grillad kyckling
Inklusive:
2 valfria sidorätter
2 valfria såser
2 valfria tillbehör
Pris: 356 kr

PAKET 3: Grillad rotselleri 300g
Inklusive:
2 valfria sidorätter
2 valfria såser
2 valfria tillbehör
Pris: 334 kr

VÄLJ VAD SOM SKA INGÅ I DITT SHARINGPAKET
(green) = Är eller går att få vegansk

SIDORÄTTER
Fransk bönsallad
Vaxbönor, haricots verts, parmesan, bacon, bearnaisevinaigrette och flingsalt
Ugnsbakad löksallad (green)
med senaps- och cornichonsvinaigrette
Panzanella (green)
Italiensk tomat- & brödsallad

SÅSER
Bearnaisesås
Rödvinsås
Pepparsås
Chimichurriaioli
Ljummen salsa (green)

TILLBEHÖR
Pommes (green)
Bakad potatis med kryddsmör (green)
Blandsallad (Kockens val) (green)

KÖP TILL EXTRA
Grillad rotselleri 300g …………..144 kr
1 st sidorätt…………………………… 49 kr
1 st sås…………………………………….21 kr
1 st tillbehör……………………………25 kr

VÅRA SHARINGHJÄLTAR

RYGGBIFF, KYCKLING ELLER ROTSELLERI

När vi började arbeta med Sharingmenyn så ville vi tillföra någonting nytt till vår meny. Inte bara sättet att äta på utan även rätterna och smakkombinationerna.

Resan påbörjades för 1,5 år sen då vår Köksmästare Stefan Wigestam och matkreatören Andre Wessman började testa sig fram kring protein, sallader, tillbehör och såser. Redan från början var Sharing Dinner tänkt att vara ett socialt sätt att äta men även tillgängligt för alla. Utifrån det arbetade vi med tanken att låta proteinet få en mindre plats i måltiden till förmån för fler tillbehör. Vi var också väldigt tidigt inne på ett vegetariskt/veganskt alternativ som en del av menyn för att det skulle få lika mycket kärlek och omtanke som övriga alternativ.

Vårt val av kött landade till slut på en mör ryggbiff, noga utvald av vår leverantör Johan i Hallen. Ryggbiffen tillreds genom att kryddas upp med vår unika egenframtagna rub innan den grillas och serveras.

Vi valde att komplettera ryggbiffen med en hel grillad kyckling. Detta kändes som ett självklart val då det är en råvara som nästan alla familjer växt upp med. Till vår hjälp av vi vår leverantör Atria för att säkerställa storlek och kvalité på råvaran. Den hela kycklingen tillreds genom att kryddads med en av vår unika egenframtagna kryddblandning innan den grillas och serveras.

Den tredje och sista huvudråvaran är vårt vegetariska/veganska alternativ där vi ugnsbakar en rotselleri på saltbädd innan kryddar upp den och grillar den för servering. Slutprodukten blev en härlig smakupplevelse och vi är otroligt stolta att äntligen kunna servera ett vegetariskt alternativ som är gjord på en riktig råvara utan massa tillsatser.

SHARING SIDES

När proteinet var på plats började arbetet med att kvalificera och välja ut tillbehören. Utifrån en lista med 10 – 13 olika arbetade sallader som testats fram under resan, valdes 3 riktig bra sidorätter ut. Dessa kompletterades med pommes, bakad potatis och en side sallad. Till sist så kompletteras Sharingmenyn med 5st såser gjorda med kärlek. Valen landade på Stars pepparsås, vår Bearnaisesås – gjord på vår unika reduktion, en riktig rödvinssås, Chimichurri aioli, gjord på hemslagen majonnäs och färska örter och till sist en ljumen salsa som vegetariskt alternativ.

Tre favoriter

Löksallad:
Bakad, picklad och friterad lök av alla de sorter som smaksätts med bla tryffel och monteras ihop.

Bönsallad:
Två sorters bönor fräses med bearnaise syrad lök och smaksätts därefter med bla bacon, parmesanost samt flingsalt.

Panzanella:
Olika sorters tomat monteras ihop med rostad paprika och rödlök för att sedan blandas med en vinägrette med smak av oliv, vitlök och sardeller för att sedan toppas med krutonger.

MEET OUR LOCAL BEER – Firestone Walker Brewing Company

Stars & Stripes älskar det amerikanska köket, det är vår största inspirationskälla när vi tar fram våra unika recept.Vi är av den anledningen extra stolta över vårt samarbete med Firestone Walker Brewing Company från Kalifornien.Vi älskar att de, precis

som Stars, lägger stor tonvikt på hantverket i deras strävan att skapa den perfekta smaken. Denna strävan har gjort att de bland annat kan skryta med fyra vinster i World Beer Cup.